Bistro Ružmarin novi je potpisnik sporazuma o suradnji u provedbi inicijative solidarnih obroka. Od 2024. godine solidarni obroci će biti dostupni i starijim osobama u riziku od siromaštva i na području Zagreba.

Bistro RougeMarin na lokaciji Folnegovićeva 10 kombinira modernu i industrijsku estetiku kako bi stvorio jedinstvenu atmosferu za svoje goste. Kao pionir industrijskog interijera stvara prepoznatljivu opuštenu atmosferu i doživljaj jednostavno pripremljene hrane visoke kvalitete. No, ono što čini ovaj restoran posebnim nije samo njegov izgled već i njegova kulinarska ponuda izvrsnih jela modernog kulinarskog umijeća. Kreativni kuhari kombiniraju visokokvalitetne sastojke kako bi stvorili jela koja će zadovoljiti čula svakog gosta. Restoran nudi paletu jela s iznenađujućim okusima i prezentacijama, čineći svaki obrok pravim doživljajem za ljubitelje fine hrane.

Možemo reći da bistro RougeMarin nudi obično neobične usluge ali svakako ne zanemaruje i svoju društvenu ulogu u zajednici što je vidljivo iz ovog koraka a važnost uključivanja u ovu inicijativu nadam se da će prepoznati i kupci. Kako kaže Marin Medak, vlasnik restorana: „Inicijativom želimo približiti ljudima koliko je danas bitno brinuti o zajednici i o osobama koje se suočavaju s ekonomskim izazovima. Ovaj društveni doprinos pomaže izgraditi ugled restorana kao etičkog i društveno odgovornog poslovanja. U konačnici, inicijativa solidarnih obroka može imati pozitivan utjecaj na restoran, njegove kupce i zajednicu u cjelini. Restoran ne samo da će pridonijeti poboljšanju kvalitete života starijih osoba, već će i izgraditi snažnu povezanost s lokalnom zajednicom te ostvariti brojne druge koristi.

Što se tiče samih obroka, oni bi trebali biti zdravi, nutritivno kvalitetni i prilagođeni potrebama starijih osoba. To uključuje obroke smanjenog udjela soli, šećera i zasićenih masti, a bogate vlaknima, vitaminima i mineralima. Pravilna prehrana može pomoći u očuvanju zdravlja starijih osoba, smanjiti rizik od kroničnih bolesti i poboljšati opće dobro stanje.”

Izazovi s kojima se danas suočavamo uključuju ekonomske nejednakosti, starenje stanovništva, povećane troškove života, posebno u većim gradovima, te pandemije i zdravstvene izazove. Solidarni obroci su način da se olakšaju neki od tih izazova i poboljša kvaliteta života starijih osoba, čime se istovremeno jača zajednica i potiče osjećaj međusobne podrške i nadamo se da će ovaj primjer uskoro slijediti i brojni drugi restorani.