Na svečanosti održanoj 16. veljače 2022. u Europskom domu u Zagrebu potpisan je ugovor o dodjeli sredstava za provedbu projekta Centra za prevenciju otpada od hrane – CEPOH „Izgradnja kapaciteta za Zeleni europski plan po mjeri lokalne zajednice“. Partneri  na projektu su Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske, Centar za edukaciju i informiranje potrošača i Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek. 

Projekt je odobren devetom Odlukom o financiranju na Pozivu “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i u potpunosti je financiran kroz Europski socijalni fond i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, UP.04.2.1.11.0333, vrijedan 442.494,47 kuna, potpisala je predsjednica CEPOH-a dr. sc. Branka Ilakovac. 

Projekt će trajati 15 mjeseci, tijekom kojih će se, uz jačanje kapaciteta partnera, izraditi Priručnik za doniranje hrane u kriznim situacijama i Priručnik za krizno komuniciranje, te održati nekoliko webinara na navedene teme.