Iznos projekta

Trajanje projekta

O projektu

Zaštita prava onih najranjivijih u društvu koji nemaju mogućnosti da se sami zaštite zadatak je i izazov s društvenog, političkog i zakonskog aspekta  ali nisu sva prava jednako zastupljena., posebice kada je riječ o pravima pacijenata, populacije u koju svi potencijalno spadamo, a koja su potpuno institucionalno ignorirana.  Stoga je nužno što prije sustav zdravstva demokratizirati i omogućiti onima koji ga plaćaju da imaju mehanizme  kontrole i istinskog nadzora nad sustavom koji upravlja direktno životima građana-pacijenata i njihovim zdravljem.

Projekt ima za cilj povećanje svijesti građana o važnosti poštivanja prava pacijenata i educirati o mehanizmima koji stoje građanima na raspolaganju u ostvarivanju svojih prava..

 

Ciljana skupina

Stare i nemoćne osobe

Pacijenti

Nakon završenog projekta očekujemo da će starije osobe biti osnažene, uspostavljena suradnja s Povjerenstvom za zaštitu prava pacijenata u minimalno 2 županije i donesen zajednički akcijski plan i preporuke te ključnim dionicima u sektoru zdravstva te ostalim jedinicama lokalne samouprave predstavljen primjer dobre prakse i preporuke unaprijeđena Politike zaštite prava pacijenata u HR uz predstavljanje primjera dobre prakse ostalih članica EU.

Aktivnosti projekta

Fokus grupa i okrugli stol

Informative kampanje

Volonterske aktivnosti

Materijali projekta

Projekt  „Moje zdravlje, moje pravo! – zajedno za prava pacijenata u RH”  je podržan s 14590.62 eura financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP  grantova. Ovaj sadržaj omogućen je financijskom podrškom Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova . Sadržaj na portalu isključiva je odgovornost udruge Centar za edukaciju i informiranje potrošača i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.