O projektu

Inicijativa „Zdravi obrok“  jedan je od glavnih projekata unutar ESF+ operativne bespovratne pomoći „Food4Inclusion“. „Zdravi obrok“ promiče društvenu uključenost u partnerstvu s restoranima diljem Europe kako bi osobama u nepovoljnom položaju pružili održive, zdrave i pristupačne obroke.

Trenutne krize dovode do toga da se mnoge zemlje suočavaju sa sve većom nedostupnošću hrane. S porastom globalnog siromaštva, posebice pandemijom COVID-19 i sukobom u Ukrajini, ranjiva kućanstva s niskim primanjima diljem Europe smatraju se glavnim žrtvama.

Za mnoge hrana postaje luksuz a posebice obroci u restoranu.

Mnoga   kućanstva su primorana  mijenjati svoje potrošačke navike kako bi se nosila s rastućim cijenama energije, vraćajući se na kupnju jeftinije i manje zdrave hrane. Neusklađenost prihoda i rastućih troškova života donijela je posljedice koje će se teško kratkoročno preokrenuti.

Danas milijuni ljudi nemaju drugog izbora nego kupovati nezdravu hranu.

Mijenjajte s nama tu stvarnost   putem inicijative Zdravi obrok.

 

Kontakti za više informacija

Centar za edukaciju i informiranje potrošaća

Centar za edukaciju i informiranje potrošaća

Koordinator za Hrvatsku

SAFE - Safe Food Advocacy Europe

SAFE - Safe Food Advocacy Europe

– Rue d’Edimbourg, 26 1050 Brussels, Belgium

+ 32 (0)2 893 10 58

euaffairs@safefoodadvocacy.eu

www.safefoodadvocacy.eu

SAFE – Safe Food Advocacy Europe je europska nevladina organizacija sa sjedištem u Bruxellesu. Predstavljamo glas 1 milijuna europskih građana u nekoliko zemalja EU-a I glavni joj je  cilj osigurati da zakonodavstvo EU-a o hrani poštuje i štiti zdravlje europskih potrošača. Aktivnosti SAFE-a uključuju poticanje većeg uključivanja civilnog društva u raspravu o sigurnosti hrane u EU, informiranje i edukaciju potrošača, te potporu neovisnom istraživanju.

Upoznajte naše solidarne restorane

Projekt 9

Projekt 9

Osijek, Hrvatska

Restoran Projekt9 nalazi se u pješačkoj zoni Osijeka odakle se pruža prekrasan pogled na rijeku Dravu. Interijeri, ambijent i ugodna glazba samo su neki od alata koji mjesto čine ugodnim i gostoljubivim, a jelovnik nudi niz izbora od moderne kuhinje poput tjestenina i rižota, pa sve do mesnih i ribljih specijaliteta.

https://www.projekt9.hr/